Smørkage med safran
60+ min

Smørkage med safran

En dejlig kage til kaffen.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smørkage med safran

En dejlig kage til kaffen.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 75 g blødt smør
  • ¼ tsk safrantråde
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 425 g hvedemel (ca. 7¼ dl)

Fyld

  • 25 g blødt smør
  • 100 g revet ren, rå marcipan

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Varm mælken til den er lillefingervarm (ca. 37°). Hæld den i en skål og smuldr gæren heri. Tilsæt smør, safran, sukker, salt og mel. Slå dejen godt sammen til den er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 15 min. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm - 1-1½ cm tyk. Fordel smørret på dejpladen og drys med marcipan. Rul dejen sammen som en roulade og skær 3-4 cm tykke snegle/skiver ud. Fordel dem (ca. 8 snegle) i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad smørkagen hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag den nederst i ovnen.

Tips

Du kan udelade safran.

Du kan røre en glasur og pynte smørkagen.

Bagetid

25-30 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 35 %
Print