Snacks med dadler

Savner du inspiration til en lækker snack? Så prøv denne opskrift på snacks med dadler. Fillodejen fyldt med hvid ost, dadler og ingefær og smager fantastisk.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Snacks med dadler

Savner du inspiration til en lækker snack? Så prøv denne opskrift på snacks med dadler. Fillodejen fyldt med hvid ost, dadler og ingefær og smager fantastisk.

4 stk. pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

Fremgangsmåde:

Hak ost, dadler og ingefær i en foodprocessor ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem og pensl den med 1 spsk smør. Læg en ny plade filodej på. Tryk de 2 plader sammen, fx med en kagerulle. Smør halvdelen af osteblandingen på pladen. Del den i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Tril hver firkant sammen fra det ene hjørne (diagonalt) og læg dem med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir. Pensl de 24 snacks med 1 spsk smør og bag dem midt i ovnen. Tilbered resten på samme måde.

Genvej

Snacksene kan stå tilberedt, men ikke bagt, i køleskabet i 2-3 timer.

Tip

Ostechips og snacks med dadler kan serveres sammen eller hver for sig. Ledsaget af oliven, sprøde grøntsager og et glas kølig, hvid portvin gør de det ud for en let og dejlig forret.

Ostechips - se link.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Drikkevarer

Kølig, tør hvid portvin.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Her vil en frugtfuld hvidvin være god, og druen viognier vil passe perfekt til både ingefær og dadler Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost