Søde filokiks
45 min

Søde filokiks

Mangler du en opskrift på lækre sprøde kager? Så prøv disse søde filokiks. Kagerne er nemme at tilberede og smager fantastisk til is eller rødvinskogte figner.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Søde filokiks

Mangler du en opskrift på lækre sprøde kager? Så prøv disse søde filokiks. Kagerne er nemme at tilberede og smager fantastisk til is eller rødvinskogte figner.

4 kiks pr. person

Antal portioner
  • 4 plader optøet, frossen filodej
  • 4 spsk smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestang - kornene herfra

Fremgangsmåde:

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med en blanding af sukker og vaniljekorn. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Kiksene kan evt. udskæres med en kagespore.

Genvej

Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip

Søde filokiks egner sig godt som tilbehør til desserter, fx rødvinskogte figner og is.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4120 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 40 %
Print