Søde sprøde pastaringe med citroncreme
1 timer

Søde sprøde pastaringe med citroncreme

Sprødt og blødt til ganen med et tvist af citrus.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Søde sprøde pastaringe med citroncreme

Sprødt og blødt til ganen med et tvist af citrus.

Antal portioner

Sprøde pastaringe

  • 1 plade frisk pasta (ca. 14 x 27 cm)
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk perlesukker

Citroncreme

  • ¾ dl ahornsirup
  • 1 æble i mindre tern, fx pink lady
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • fintstrimlet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Sprøde pastaringe

Pensl pastapladen med æg og drys med perlesukker. Skær pastapladen ud i 8 strimler (ca. 1½ x 27 cm). Brug fx et pizzahjul eller en klejnespore. Saml hver strimmel som en ring med sukkeret udaf - hold dem sammen ved at stikke en kødnål igennem. Læg dem på en plade med bagepapir og bag pastaringene midt i ovnen. Fjern forsigtigt kødnålene - pas på de er varme. Og lad de sprøde pastaringe køle af på en bagerist.

Citroncreme

Pisk cremefraichen luftig med flormelis, vaniljekorn, citronskal og -saft. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Bland sirup, æbletern og citronsaft sammen. Anret pastaskallerne på 8 tallerkener. Læg lidt æbletern med sirup i bunden af ringen. Form 8 "æg" af cremen med en varm ske og læg et "æg" i hver pastaring. Dryp med resten af siruppen og drys med citronskal. Server straks.

Tip

Vær forsigtig da pastaringene nemt kan knække - så lav evt. lidt ekstra.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %
Print