Softice med jordbær og basilikumsabayonne

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Softice med jordbær og basilikumsabayonne

Cremet, knasende og blød sommerdessert, der kun kan gøre de lange danske sommeraftner endnu bedre.

Antal portioner

Basilikumsabayonne

  • 1 dl finthakkede friske basilikumblade
  • ½ dl hvidvin
  • 3 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 325 g rensede jordbær

Pynt

  • ristede grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Begynd med at gøre softicen klar efter anvisningen på emballagen. Tilsæt kakao under omrøring til isen er lys brun. Frys softicen i ismaskine i ca. ½ time eller i fryseren i ca. 3½ time.

Basilikumsabayonne

Blend basilikum og hvidvin ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Pisk sukker, æggeblommer og vanilje lyst og luftigt i en tykbundet gryde, ved svag varme, i ca. 5 min. Tilsæt basilikumsblandingen lidt af gangen og stadig under piskning. Skær bunden af jordbærrene, anret dem i høje glas og kom sabayonnecremen på topppen. Kom chokoladesoftice på og pynt med ristede mandler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 2 %
Print