Softice med marinerede jordbær og sprød marcipan
60+ min

Softice med marinerede jordbær og sprød marcipan

En nem og dejlig dessert, der smager allerbedst, når jordbærrene er sødest og rødest! Uden for jordbærsæsonen kan desserten laves med andet frugt.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Softice med marinerede jordbær og sprød marcipan

En nem og dejlig dessert, der smager allerbedst, når jordbærrene er sødest og rødest! Uden for jordbærsæsonen kan desserten laves med andet frugt.

Antal portioner
  • 50 g ren, rå marcipan
  • 500 g rensede jordbær
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Softice

Kom softicen i en skål (ca. 2 liter) og pisk i ca. 3 min. til den er luftig og cremet. Rør citronskal i softicen. Kør isen i en ismaskine i ca. ½ time - eller stil skålen tildækket i fryseren og lad den fryse i ca. 3½ time.

Riv marcipanen groft på et rivejern. Rist det i en tør pande, ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Lad det køle af. Skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i 6 glas eller skåle sammen med hyldeblomstsaft.

Tag softicen ud af fryseren og pisk den til en blød iscreme i ca. 3 min. til den er ensartet og cremet. Fordel isen på jordbærrene og drys med ristet marcipan. Pynt med citronskal og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 28 %
Print