Solbær- og ribskager
60+ min

Solbær- og ribskager

Solbær- og ribskager er en velsmagende opskrift på en lækker frugtig kage. Dine gæster vil nyde at sætte tænderne i den.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Solbær- og ribskager

Solbær- og ribskager er en velsmagende opskrift på en lækker frugtig kage. Dine gæster vil nyde at sætte tænderne i den.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 225 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 3 æg
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • 250 g blandede bær, fx solbær og ribs
  • 50 g mandelflager
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland hvedemel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen. Smør 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) og fordel dejen heri og drys med bær. Bag kagerne, på en plade, midt i ovnen - tag kagerne ud efter ca. 20 min. og drys med mandelflager og sukker. Bag solbær- ribskagerne færdige - de skal være gyldne, men bløde. Lad kagerne køle af i formen på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagerne ud af formene. Kagerne kan også serveres lune eller afkølede.

Tips

I stedet for røde bær, kan man anvende rabarber skåret i ½ cm tykke skiver.

Den samme portion dej kan også bages i en bradepande - beklædt med bagepapir (ca. 6 x 30 x 40 cm).

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %
Print