Sommerfrikassé med spidskål
45 min

Sommerfrikassé med spidskål

Skøn frikassé med rødspætter. Særlig lækker i maj-august når danske spidskål har sæson.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sommerfrikassé med spidskål

Skøn frikassé med rødspætter. Særlig lækker i maj-august når danske spidskål har sæson.

Antal portioner
  • 6 rødspættefileter eller skrubbefileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 1½ dl grofthakket frisk kørvel
  • 2 dl vand

Pynt

  • blå birkes
  • friske kørvelkviste

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Rens rødspættefileterne og fjern eventuelle ben. Drys fisken med salt og peber. Rul fiskefileterne stramt om persille og kørvel - fra halespidsen og med skindsiden indad. Skær rullerne midt over. Bring vandet i kog i en sauterpande. Læg rødspætterullerne, med sammenføjningen nedad, i vandet og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 min.

Bring imens ostesauce og mælk i kog i en gryde. Tilsæt spidskål, salt og peber og bring atter saucen i kog. Lad den koge ved svag varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.

Hæld frikasséen i varme dybe tallerkener eller skåle. Anret fiskerullerne ovenpå og pynt med birkes og kørvel. Spis frikasséen med ske og gaffel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %
Print