Sørøver-boller

Vaskeægte børnefødselsdags-fest-boller!
Fryseegnet
Bedømmelse (32 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sørøver-boller

Vaskeægte børnefødselsdags-fest-boller!

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

Sørøver-glasur

  • 375 g flormelis (ca. 7 dl)
  • 4 spsk mælk
  • 500 g blandet slik fx lakridsbånd og fyldte lakridsstænger skåret i små stykker. Små vingummibamser, kulørte lakridskugler og chokoladelinser

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form 48 boller og læg dem på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. Tryk bollerne let og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af.

Sørøver-glasur

Rør flormelis og mælk sammen til en tyk glasur. Bland slikket i en skål. Pynt én bolle ad gangen. Smør den med glasur og dyp i slik. Lad sørøver-bollerne stå, til glasuren er stivnet.

Skattejagt

Tegn et skattekort og klip det i mindre stykker. Pak hvert stykke ind i bagepapir og læg dem ind i de rå boller inden bagningen.

Tip

Du kan forberede bollerne og stille dem tildækket i køleskabet indtil næste dag. Tag dem ud og lad dem hæve ca. 1 time inden du bager dem.

Bagetid

18-20 min. ved 200°.

Tips

Bollerne kan fryses uden sørøver-glasur.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 38740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 21 %
Print