Spaghetti alla carbonara
Bedømmelse (108)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Spaghetti alla carbonara

Næsten som at siddde på en italiensk restaurant....bare med lidt mindre fedt.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 14 liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 12 tsk groft salt
  • 12 tsk friskkværnet peber
  • 2 æg (ca. 1 dl)
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Tomatsalat

  • 550 g tomater i skiver
  • 1 lille salatløg i tynde ringe
  • 2 spsk friske oreganoblade
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid pasta fx spaghetti

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog. Bland æggene og 75 g af osten sammen i en skål.

Tomatsalat

Bland tomater, løg og oregano sammen. Drys med salt og peber.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend først den varme fløde og dernæst bacon og ægge-osteblanding i spaghettien. Smag til og server straks sammen med resten af osten og tomatsalat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 0 %