Spaghetti alla carbonara
Bedømmelse (40)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Spaghetti alla carbonara

Præcis som på en italiensk restaurant.

Antal portioner
  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 14 liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 12 tsk groft salt
  • 12 tsk friskkværnet peber
  • 2 pasteuriserede hele æg (1 dl)
  • 150 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Tomatsalat

  • 550 g tomater i skiver
  • 1 lille salatløg i tynde ringe
  • 2 spsk friske oreganoblade
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid pasta fx spaghetti

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog. Bland æggene og 50 g af osten sammen i en skål.

Tomatsalat

Bland tomater, løg og oregano sammen. Drys med salt og peber.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend først den varme fløde og dernæst bacon og ægge-osteblanding i spaghettien. Smag til og server straks sammen med resten af osten og tomatsalat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %
  • Alkohol: 0 %