Squashbrød

Squashbrød

60+ min
Fryseegnet
Bag et stort dejligt squashbrød med ymer, persille - og selvfølgelig masser af squash. Brødet kan også bages med revne gulerødder i stedet for squash. Squashbrødet smager dejligt med smør og ost eller pålæg. Det er også godt som madbrød, fx sammen med en god grøntsagssuppe.
https://www.arla.dk/opskrifter/squashbrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Form dejen til et rundt brød og stil det til efterhævning på en plade med bagepapir eller i en meldrysset hævekurv i ca. ½ time.
  • Bag brødet nederst i ovnen.

Af dejen kan du forme 40 miniflutes, ca. 11 cm lange. Bag flutene ca. 15 min. ved 225° midt i ovnen.

Energiindhold for hele retten:

14512 kJ / 3468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

887 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,4 % 6 g
Kulhydrat: 72,8 % 38 g
Fedt: 15,8 % 3,8 g
Mere inspiration

Det er ikke uden grund vi kalder dette her verdens bedste brød - prøv det!

Ingredienser

50 g Smør
4 dl Mælk
1 dl Ymer
50 g Gær
2 tsk Groft salt
2 tsk Sukker
200 g Groftrevet grøn squash
1 dl Hakket frisk kruspersille
800 g Hvedemel