Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

Squashspaghetti med kødboller og citronhytteost

45 min
Skøn pastaret der både mætter og giver point på grøntsagskontoen - og så er den en fryd for øjet!
https://www.arla.dk/opskrifter/squashspaghetti-med-kodboller-og-citronhytteost/

Sådan gør du

Kødboller
  • Bland det hakkede kød med hytteost, æg, havregryn, hvidløg, chili, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Form farsen til ca. 30 små kødboller (på størrelse med valnødder) og steg dem gyldne i smør i en pande - ca. 6 min. i alt - vend dem af og til, så de bliver jævnt gyldne.
Squashspaghetti
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør uden at være blød. Lav imens tynde spaghettistrimler af squashene - hvis den inderste del er svær at strimle, kan den skæres i små tern. Kom squashstrimlerne i kogevandet og giv det et hurtigt opkog. Lad derefter squash og spaghetti dryppe af i et dørslag.
Citronhytteost
  • Vend hytteost sammen med citronskal og -saft.
  • Anret spaghetti med små kødboller og citronhytteost på toppen. Pynt med basilikumblade.
Tip
  • Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.
Energiindhold for hele retten:

9344 kJ / 2233 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 36,1 % 8 g
Kulhydrat: 41,7 % 9,3 g
Fedt: 22,2 % 2,3 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Kødboller
400 g Hakket kyllingekød
150 g Hytteost
1 Æg
3 spsk Finvalsede havregryn
2 Store finthakkede fed hvidløg
1 tsk Finthakket grøn chilipeber
¾ tsk Groft salt
1 tsk Citronpeber
25 g Smør
Squashspaghetti
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
2 Grønne squash - evt. en gul og en grøn (ca. 800 g)
Citronhytteost
300 g Hytteost
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Frisk basilikum