Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

45 min
Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret, for de fleste danskere elsker både det sprøde flæsk, de nye kartofler og den skønne persillesovs. Du kan stege flæsket sprødt og lækkert både i ovn og på grill - og på den måde slippe for den værste os i køkkenet. I årevis var denne herlige ret sat i skammekrogen, men nu er stegt flæsk med persillesovs igen dukket op på mange restauranters spisekort - og på mange danskeres liste over livretter.

Sådan gør du

Stegetid:

Stil kødet i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 35 min.

Stegt flæsk
  • Fordel kødet på risten i bradepanden og steg det øverst i ovnen. Vend det efter ca. 15 min. og steg det færdigt.
  • Læg det gyldne, sprøde flæsk på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
Grøntsager
  • Smelt imens smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og gulerødder i ca. 3 min og drys med salt og peber.
Persillesovs
  • Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og bring det i kog op under omrøring.
  • Tilsæt madlavningsfløde, persille, sukker og lad saucen koge i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Server persillesovsen med kartofler, grøntsager og stegt flæsk.

Prøv at stege flæsket på havegrillen - det bliver dejligt sprødt. Persillesovsen kan laves udelukkende af mælk eller udelukkende af fløde, eller af en blanding af fløde og vand. Brug hvad du har, eller hvad du bedst kan lide.

Energiindhold for hele retten:

11675 kJ / 2790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 19,8 % 5 g
Kulhydrat: 38 % 9,6 g
Fedt: 42,2 % 4,9 g
Mere inspiration

Har du lyst til en moderne udgave med mere grønt?

Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Stegt flæsk
600 g Grisebryst af stegestykket i skiver
½ tsk Groft salt
Grøntsager
10 g Smør
3 Rødløg i både (ca. 250 g)
5 Gulerødder mindre stykker (ca. 350 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Persillesovs
¼ liter Mælk
2½ spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Madlavningsfløde
2 dl Grofthakket frisk kruspersille
½ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk