Stegt kylling med grøntsagsspaghetti

Stegt kylling med grøntsagsspaghetti

45 min
Spaghettien bliver cremet og lækker af den let smeltede salatost og får bid af de sprøde grøntsager. Serveret med den stegte kylling har I et herligt måltid.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-kylling-med-grontsagsspaghetti/

Sådan gør du

Stegetid:

Sæt kyllingen i en kold ovn. Indstil på 225° - varmluft og steg i ca. 40 min.

  • Klip rygsøjlen ud af kyllingen og klip vingespidserne af. Rens, skyl og tør kyllingen og pres den flad ved at give brystbenet et ordentligt tryk. Læg kyllingen på ovnens rist. Lav 2 dybe ridser, med en kniv, i hvert over- og underlår - langs med og helt ind til benet. Drys kyllingen med salt og peber og læg risten i ovnens bradepande - med et stykke bagepapir i. Steg kyllingen midt i ovnen - dryp kyllingen et par gange med skyen fra bradepanden. Del kyllingen i 8 stykker lige inden serveringen.
  • Kom spaghettien i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 7 min. Kom gulerødder i gryden og kog i ca. 2 min. Tilsæt asparges og radiser og kog i yderligere ca. 1 min., til spaghettien er mør, uden at være blød. Lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag. Mos ⅔ af osten. Kom spaghetti og grøntsager tilbage i gryden og vend det sammen med den mosede ost, de hele ostetern og krydderurter. Smag til og server sammen med den stegte kylling.
Energiindhold for hele retten:

10934 kJ / 2613 kcal

Næringsindhold pr. 100g

517 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26 % 7,9 g
Kulhydrat: 38,1 % 11,6 g
Fedt: 35,9 % 5 g
Mere inspiration

Når der er friske grønne asparges der frister, skulle du måske prøve denne pastaret?

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret spaghetti
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
6 Gulerødder i skrå skiver (ca. 300 g)
250 g Grønne asparges i korte stykker
150 g Radiser i tynde skiver
200 g Salatost i tern
1 dl Finthakkede krydderurter, fx frisk dild, løvstikke eller koriander