Stegte sild i eddike
Bedømmelse (10)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Stegte sild i eddike

Herligt pålæg det meste af året. Lav en stor portion, når du er i gang. Sildene kan holde sig et par dage i køleskabet.

Antal portioner

Stegte sild

  • 8 ferske sildefileter
  • 2 spsk dijonsennep
  • 4 spsk små dildkviste
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk rugmel
  • 25 g smør

Eddikelage

  • 14 liter lagereddike
  • 150 g brun farin (2 12 dl)
  • 1 zittauerløg i tynde ringe
  • 1 gulerod i tynde skiver
  • 1 laurbærblad
  • 10 sorte peberkorn

Tilbehør

  • 360 g groft rugbrød

Stegte sild

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved. Smør sildefileterne med sennep og fordel herpå dildkviste, salt og peber. Fold hver sildefilet sammen en gang på tværs og vend dem i rugmel. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side. Læg de stegte sild i et dybt fad.

Eddikelage

Bring eddike og de øvrige ingredienser i kog. Hæld den varme lage over sildene og stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time. Server de lune sild i lagen.

Tip

De stegte sild i eddike kan tilberedes dagen før. Stil dem tildækket i køleskabet. Server sildene kolde, eller lun dem i ovnen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 0 %