Store kræmmerhuse med fløde og solbær

Store kræmmerhuse med fløde og solbær

1 time
Kræmmerhuse med flødeskum - det er enkelt, det er retro, og det er virkelig lækkert. Kræmmerhuse med flødeskum var populært søndagstilbehør til kaffen indtil midten af 1960'erne. Hos os er kræmmerhusene stadig et hit. De porøse og sprøde kræmmerhuse kan fyldes med årstidens friske bær. Man skal være lidt vaks på fingrene, når kræmmerhusene kommer ud af ovnen varme og bløde, da de hurtigt skal formes til kræmmerhuse. Kræmmerhuse er nemme og hurtige at lave til eftermiddagskaffen.
https://www.arla.dk/opskrifter/store-krammerhuse-med-flode-og-solbar/

Sådan gør du

Bagetid:

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kræmmerhuse
  • Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt.
  • Vend forsigtig melet i.
  • Smør 1½ spsk dej tyndt ud i en oval kage på en plade med bagepapir.
  • Lav 4 ad gangen (ca. 10 x 15 cm i diameter).
  • Bag kagerne midt i ovnen og form dem til kræmmerhuse - et ad gangen. Stil kræmmerhusene ned i snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Gentag med resten af dejen.
Solbærtop
  • Bring solbær og sukker i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Tag gryden af varmen, så snart solbærrene væsker og sukkeret er smeltet. Lad det køle af.
Sådan samler du kræmmerhusene
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Fyld kræmmerhusene med flødeskum og kom lidt solbærtop på hvert kræmmerhus.
  • Stil dem så de ikke vælter - evt. i en skål med et tykt lag sukker.
  • Server kræmmerhusene straks sammen med resten af solbærrene.

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Energiindhold for hele retten:

14323 kJ / 3423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1324 kJ / 316 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 3,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 32,1 % 25 g
Fedt: 64,7 % 23,1 g
Mere inspiration

Ymerfromage med solbær - det smager af sommer og gode minder.

Ymerfromage
60+ min
Ymerfromage
(47)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Kræmmerhuse
75 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 Æg
85 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
Solbærtop
200 g Solbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ liter Piskefløde