Sursød nudelsalat og sprøde tigerrejer

Sursød nudelsalat og sprøde tigerrejer

30 min
Et godt alternativ til china-boxen....du kan selv nemt trylle en velsmagende nudelret frem med gulerødder og peberfrugter. Tigerrejerne vendes i rasp og revet ost og bliver sprøde i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/sursod-nudelsalat-og-sprode-tigerrejer/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand. Efter 3-4 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Tag ½ dl kogevand fra og lad nudlerne dryppe af i et dørslag. Bland eddike, den ½ dl kogevand, sukker, salt og grøntsager i gryden og vend nudlerne i. Stil nudelsalaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.
Sprøde tigerrejer
  • Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, ost, tandoorikrydderi og salt i en anden tallerken. Vend rejerne først i æg og derefter i osteblanding - drys og tryk blandingen på. Læg de panerede rejer på en plade med bagepapir. Fordel overskydende osteblanding på rejerne og steg dem øverst i ovnen, til de er gyldne og sprøde.
Tip
  • Hvis du lader nudelsalaten blive helt kold, kan du tilsætte ½ dl kogevand ekstra, så salaten ikke bliver tør.
Energiindhold for hele retten:

9241 kJ / 2209 kcal

Næringsindhold pr. 100g

493 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 20 % 5,8 g
Kulhydrat: 62,2 % 18 g
Fedt: 17,8 % 2,4 g

Ingredienser

250 g Tørrede fuldkornsnudler
2 liter Vand
1 dl Ufarvet lagereddike
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1½ tsk Groft salt
6 Gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
2 Røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 250 g)
1 Grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
Sprøde tigerrejer
1 Æg
4 spsk Rasp
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Tandoorikrydderi
½ tsk Groft salt
225 g Pillede rå tigerrejer
Tilbehør
Ketjap manis
Sød chilisauce