Oksespyd og jordbærtabbouleh

Oksespyd og jordbærtabbouleh

30 min
Tabbouleh er en skønog fyldig salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksespyd-og-jordbartabbouleh/

Sådan gør du

Jordbærtabbouleh
  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Bland couscousen godt med mynte, eddike, citronsaft, chili og salt. Vend derefter, med let hånd, ost, agurk, salatblade og jordbær i couscousen. Smag tabboulehen til.
Oksespyd
  • Lad imens en grillpande blive godt varm. Mos osten og bland den godt med det hakkede kød. Form kødet til 12 små bøffer og fordel dem på de 4 spyd - 3 bøffer på hver. Grill oksespyddene ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend med en paletkniv og grill dem ved jævn varme på den anden side i ca. 4 min.
Citronhytteost
  • Vend hytteost og citronskal sammen og smag til. Server hytteosten sammen med de varme oksespyd, jordbærtabbouleh og landbrød.
Energiindhold for hele retten:

11064 kJ / 2644 kcal

Næringsindhold pr. 100g

499 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30 % 8,8 g
Kulhydrat: 46,7 % 13,7 g
Fedt: 23,3 % 3,1 g
Mere inspiration

Lækker fattoush - lige til at tage med på farten....

Ingredienser

Jordbærtabbouleh
200 g Couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
1 tsk Groft salt
2½ dl Kogende vand
2 dl Strimlede mynteblade
2 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
150 g Salatost i tern
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
75 g Rensede babysalatblade
250 g Friske jordbær i kvarte
Oksespyd
50 g Salatost i tern
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
Citronhytteost
200 g Hytteost
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
Mynteblade
Tilbehør
240 g Landbrød