Thanksgiving

Thanksgiving er ikke en religiøs helligdag, men egentlig bare en høstfest, der fejres med en middag i familiens skød. Traditionen stammer fra USA, men flere i Danmark har taget den til sig og fejrer aftenen med en Thanksgiving middag, hvor der serveres en helt særlig menu.

Den store, stegte og farserede kalkun midt på den hvide dug, familien bænket rundt om bordet, tændte lys i sølvstager, og far skærer stegen for. Dette scenarie kender de fleste efterhånden fra amerikanske film lige så vel som den traditionelle Thanksgiving menu: Fyldt kalkun, kartoffelmos, tranebærkompot, stuvede majs og søde kartofler samt græskartærte som dessert. Denne storslåede Thanksgiving middag kan tage hele dagen at forberede, men er hele sliddet værd.

For amerikanerne er Thanksgiving stort - en festtid vigtigere end julen og Thanksgiving fejres i slutningen af november. 

Oprindeligt glædede man sig over høsten og at kunne gemme til vinteren. Myten siger, at Thanksgiving-traditionen stammer fra pilgrimmene - de første indbyggere i det nye land i 1600-tallet. Det var dog først under præsident Lincoln i 1860’erne, at Thanksgiving blev til national helligdag over hele USA.

Find inspiration til mad, der passer perfekt til din Thanksgiving menu herunder. Velbekomme!

Aktuelle opskrifter