Spanske specialiteter

Det spanske køkken er kendt for retter som paella, fiskeretter og ikke mindst tapas. De spanske retter spænder vidt og inkluderer mange spændende ingredienser, som byder på smagsnuancer, der tilfredsstiller de fleste.

Oprindeligt trækker spansk mad på en række forskellige kulturer, der gennem historiske perioder har sat sit præg på det, vi i dag betegner som spansk mad.

Romerne medbragte fx olivenolie og hvidløg, maurerne, fra Nordafrika, har sat sine spor på krydderihylden med safran, spidskommen, mynte, muskat og det at smage maden til med appelsin og citron.

Kartofler og tomater kom med de opdagelsesrejsende hjem fra Sydamerika og har siden bredt sig til resten af Europa.

I dette tema kan du gå på opdagelse i lækre spanske madopskrifter fra det spanske køkken. Find opskrifter på spanske forretter og hovedretter fra det spanske køkken og bliv inspireret til et virkeligt lækkert måltid. Buen provecho (spansk: velbekomme)!

Opskrifter

Alle temaer

Søg opskrift