Tiramisu
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Tiramisu

Den klassiske italienske dessert hvis navn betyder "tag mig op", er her tilberedt af cremefraiche 38 % i stedet for mascarpone ost.

Antal portioner
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 4 tsk pulverkaffe
  • 2 12 dl kogende vand
  • 3 12 spsk hvid rom
  • 16 lady's fingers (savoiardi kager)

Pynt

  • Sigtet kakaopulver

Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig blanding. Pisk cremefraichen et kort øjeblik og vend den i æggeblandingen. Vend forsigtigt hviderne i. Opløs pulverkaffen i kogende vand og tilsæt rom. Del hver kage i 3 stykker. Dyp kagestykkerne i kaffen et kort øjeblik og læg 3 stykker kage i bunden af hvert glas (8 glas a ca. 2 dl). Læg herover 3 spsk creme. Dyp de sidste kagestykker og fordel dem i glassene. Fordel resten af cremen i glassene. Stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 6 timer.

Ved serveringen

Pynt med sigtet kakaopulver.

Tips

Tiramisu kan tilberedes dagen før. Hvid rom kan erstattes af stærk kaffe.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 6 %