Vaniljekranse
Bedømmelse (50)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Vaniljekranse

Vaniljekranse passer perfekt til kaffebordet men er også gode alene. Prøv derfor denne lækre opskrift!

Antal portioner

70 småkager pr. portion

  • 1 vaniljestang
  • 375 g hvedemel (ca. 6 14 dl)
  • 125 g kartoffelmel (ca. 1 34 dl)
  • 375 g koldt smør
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 æg

Vaniljekranse

Hak vaniljestangen fint. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag. Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i ca. 10 cm lange stykker, og form dem til kranse. Læg vaniljekransene på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Bemærk

Det forudsætter, at man trykker dejen igennem en kødmaskine for at få ca. 280 stk vaniljekranse. Trilles dejen til stænger med hænderne, bliver den mere kompakt og giver ca. 200 vaniljekranse.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Både den rå dej og de færdigbagte vaniljekranse kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 26100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 0 %