Wok med nudler
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Wok med nudler

Lynstegte grønsager med nudler og soya smager dejligt. Retten kan også laves med andre grønsager, fx gulerødder eller peberfrugt.

Antal portioner
  • 250 g tørrede ægnudler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 400 g rensede haricots verts
  • 3 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 6 små knuste fed hvidløg
  • 2 finthakkede rødløg
  • 4 spsk japansk sojasauce
  • 2 dl friske basilikumblade revet i grove stykker
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • japansk sojasauce

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Hæld det kogende vand over bønnerne og lad dem stå i ca. 1 min. Hæld vandet fra.

Smelt imens fedtstoffet i en wok eller stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits wokstrimlerne i ca. 2 min. Tag kødet op og svits bønner og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt de friskkogte nudler, rødløg og sojasauce og svits 2 min. mere. Vend kød, basilikumblade og peber i. Smag til og spis med det samme.

Tip

I stedet for friske haricots verts kan du bruge frosne.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 19 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: