Yoghurtfromage med mandler

Yoghurtfromage med mandler

60+ min
Fromage af yoghurt toppet med lun kirsebærsauce - drys med sprøde mandelsplitter.
https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtfromage-med-mandler/

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød koldt vand i ca. 10 min. Rør yoghurt sammen med sukker, vaniljekorn og mandler. Tag husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i en skål over vandbad. Rør hurtigt 1 dl af fromagen ssammen med den varme smeltede husblas og rør det i resten af fromagen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i yoghurtfromagen. Kom fromagen i portionsglas eller i en glasskål og lad den stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer. Server med lun kirsebærsauce til.

Du kan lave yoghurtfromagen med mandler dagen før, brug da kun 1 husblas. Yoghurtfromage med mandler er et fint alternativ til risalamande.

Energiindhold for hele retten:

10735 kJ / 2566 kcal

Næringsindhold pr. 100g

830 kJ / 198 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 41,8 % 20,4 g
Fedt: 51,4 % 11,5 g
Mere inspiration

Du kan også lave en lækker is af yoghurt.

Yoghurtis
60+ min
Yoghurtis
(5)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

2 blade Husblas
½ liter Græsk yoghurt
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 Vaniljestang - kornene herfra
50 g Smuttede mandler - skåret i splitter
2 dl Piskefløde
Tilbehør
½ liter Lun kirsebærsauce