Stine Junge Albrechtsen

Diætvejledning for laktoseintolerante kan være en god start på et liv uden laktose.

Nogle steder er det muligt at få diætvejledning i laktosereduceret diæt hos en diætist. Diætbehandlingen tager udgangspunkt i den nuværende kost, og det handler ofte om at erstatte de nuværende mælkeprodukter med tilsvarende laktosefri. I samarbejde med diætisten findes der forslag til alle dagens måltider, så hverdagen bliver nemmere at håndtere.

Det er en fordel at bruge laktosefri mælkeprodukter for at sikre indtagelsen af kalk og for at begrænse sukkerholdige drikke (som fx ris- og havredrikke). I vejledningen vil der også indgå hjælp til læsning af varedeklarationer samt brug af laktase-enzymer, der kan købes på apoteket.

LowFODMAPdiet og laktoseintolerance

I relation til low FODMAP diet handler det om, hvorvidt du er testet for laktoseintolerance. Hvis du ikke har været hos læge, men alligevel oplever at mælk volder problemer, anbefaler man at laktoseholdige produkter erstattes af laktosereducerede som fx laktosefri mælk, laktosefri fløde og laktosefri yoghurt.

I kogebogen Low FODMAPdiet er der i opskrifterne gjort brug af laktosefri mælkeprodukter.

Stine Junge AlbrechtsenStine Junge Albrechtsen er født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Har primært arbejdet med overvægtige, men siden har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme på Privathospitalet Aleris-Hamlet i Søborg. Har i januar 2013 afsluttet uddannelse i ”the low FODMAP diet” på King’s College, London. Har eget firma, Guided by Stine, og har skrevet bogen ”Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen” sammen med Den Skaldede Kok.