Cheasy Skyrtips

Cheasy® skyr har et lavt fedtindhold og et højt proteinindhold. Herunder kan du finde tips til mad med Cheasy® skyr, som du kan servere i hverdagen eller ved særlige lejligheder.

Overnight ananasdrøm
½ dl ananassaft 
1 dl groftvalsede havregryn
1,5 dl Cheasy® skyr naturel
50 g ananas skåret i mundrette bidder
1 spsk ristet kokos 

Bland ananassaft, havregryn og skyr sammen og stil blandingen i køleskabet i ca. 8 timer. Server ananas og ristet kokos som topping på blandingen.

Kokostopping: Drys kokosmel på en stegepande og vend den rundt med jævne mellemrum på middel varme. Når kokosmelet har fået en gylden farve, hælder du det af panden og lader det køle af.
Konsistensen af overnight ananasdrøm kan laves fastere eller tyndere alt efter smag. Tilsæt ananassaft eller vand til du får den konsistens, som du ønsker.
Overnight ananasdrøm, kan også laves på Cheasy® skyr vanilje.

Juicy overnight
1 dl blandet juice (fx æble, pære og jordbær juice)
1 dl grovvalsede havregryn
100 g friske jordbær i skiver
2 dl Cheasy® skyr naturel

Bland juice og havregryn sammen, og stil det i køleskabet inden du går i seng. Når du står op, kan du servere din overnight havregryn med Cheasy® skyr naturel og friske jordbær, som en simpel og lækker alternativ til den traditionelle havregrød om morgenen.

 

Overnight super-frø med friske hindbær
2 spsk chiafrø
½ spsk citronsaft
½ tsk vaniljepulver
165 ml kokosmælk light
2 dl Cheasy® skyr med hindbær og rabarber
100 g friske hindbær

Bland chiafrø, citronsaft, vaniljepulver og kokosmælk sammen, og stil det på køl natten over. Server chiafrøblandingen og friske hindbær som topping på Cheasy® skyr med hindbær og rabarber.

 

Iskaffe med skyr
1 tsk instant kaffe 
1 tsk vand1 banan
4 isterninger
2 dl Cheasy® skyr vanilje


Rør instant kaffe op med vand og hæld det i en blender. Tilsæt banan, isterninger og Cheasy® skyr vanilje, og blend det hele indtil massen er ensartet og uden klumper. Foretrækker du en stærk kaffesmag, så tilsæt mere instant kaffe. Brug et rengjort syltetøjsglas med låg, som transportabel glas til din iskaffe ”on-the-go”.

 

Karamelristet rugbrød med appelsin og blåbær
100 g rugbrødsskiver skåret i tern
2 spsk honning
1 appelsin i fileter
½ dl friskpresset appelsinsaft
2 dl Cheasy® skyr vanilje
50 g blåbær

Læg de små rugbrødstern på en kold pande og tænd på middel varme. Rist dem til de er sprøde på den ene side og vend dem. Når rugbrødsternene er sprøde på begge sider, tilsæt 2 spsk honning i panden og lad honningen karamelisere på rugbrødsternene. Tag dem af varmen og lad dem køle af.
Skær appelsinen ud i fileter ved at skære skrællen af hele vejen og rundt, og derefter skære ind mellem lamellerne på appelsinen. Gem saften fra appelsinen
Server Cheasy® skyr vanilje med appelsinfileter og saft, blåbær og de karameliserede rugbrødstern.

 

Rabarbertrifli med saltmandler
100 g rabarber 
20 g sukker
1 dl Cheasy® skyr med hindbær og rabarber
2 spsk hakket saltmandler

Skær rabarber i 2 cm lange stykker og bland med sukker. Bag det i ovnen i 20 min ved 200 grader. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
Hæld først rabarberkompot i et højt glas, derefter Cheasy® skyr med hindbær og rabarber, og til sidst hakkede saltmandler. Smag evt. din rabarberkompot til med dine yndlings krydderier fx stjerneanis, vanilje eller kanel.
Tip: Denne trifli er et sundere alternativ til den traditionelle trifli-dessert og kan også bruges som topping på Cheasy® skyr naturel.

Bagte blommer med marcipan - til den søde tand
150 g blommer i kvarte1 spsk honning
50 g marcipan
2 dl Cheasy® skyr naturel

Kom blommer og honning i et lille ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 min. Riv marcipan groft på et rivejern og fordel det på et stykke bagepapir. Bag marcipanen i ovnen ved 200 grader i 6 min og lad det køle af. Server Cheasy® skyr naturel med bagte blommer og den bagte marcipan som sprødt drys.

Frugtsalat med mynte og bagt hvid chokolade 
50 g jordbær i kvarte
50 g frisk ananas i mundrette bidder
1 tsk fint hakket mynte
25 g hakket hvid chokolade
25 g hakkede mandler
2 dl Cheasy® skyr naturel

Bland jordbær, ananas og mynte sammen, og lad det stå ved stuetemperatur. Bland hvid chokolade og mandler, og fordel det på et lille stykke bagepapir. Bag det i ovnen indtil den hvide chokolade bliver lysebrun (ca. 5 min ved 200 grader) Lad blandingen køle af. Server Cheasy® skyr naturel med jordbær/ananas blandingen og drys med mandler og bagt hvid chokolade. Den bagte hvide chokolade smager godt, som topping, når du vil have lidt sødt og sprødt.

Granatæble overnight oatmeal
1 dl grovvalsede havregryn
1 spsk chiafrø
2 dl Cheasy® skyr naturel
2 spsk vand½ dl granatæblekerner
½ dl blåbær
1 spsk honning/sirup


Bland havregryn, chiafrø, skyr og vand. Stil det i køleskabet natten over. Server blandingen med topping af granatæblekerner, blåbær og honning. ”Overnight oats” er en sikker vinder til dig, som har brug for en morgenmad “to go” eller et simpelt alternativ til den traditionelle havregrød.

Eksotisk overnight treat
1 dl grovvalsede havregryn 
1 dl Cheasy® skyr naturel
1 tsk kakaopulver
1 banan i skiver
50 gram papaya i tern 
1 spsk peanutbutter

Bland havregryn, skyr og kakaopulver sammen og lad det stå natten over i køleskabet. Server blandingen med banan, papaya og peanutbutter
Tip: De grovvalsede havregryn og skyr kan sættes i blød i saft, fx tranebærsaft eller ananassaft.

Bananpandekager 
1 banan
1 dl hytteost
1 æg
3 spsk havregryn 
2 dl Cheasy® skyr med hindbær og rabarber
Citronmelisse til pynt

Blend banan, hytteost, æg og havregryn, og steg de små pandekager ved middel varme. Der bliver til ca. 12 stk hvis du bruger 1 spsk dej til hver. Læg pandekagerne lagvis med Cheasy® skyr med hindbær og rabarber. Pynt evt. med lidt citronmelisse.

Frugt i lange baner 
200 gram blandet frugt i mundrette bidder, fx banan, vindruer, jordbær, vandmelon
2 dl Cheasy® skyr vanilje
1 stykke vandmelon med skræl 

Bland frugt og Cheasy® skyr vanilje sammen, og server som en frugtsalat. Pynt til sidst med små trekanter af vandmelon.

 

Skyr med ingefærmarineret frugt
½ dl blåbær
½ dl granatæblekerner
½ tsk limesaft
½ tsk fintrevet frisk ingefær
1 tørret figen skåret i små tern
2 dl Cheasy® skyr med hindbær og rabarber
¼ tsk chiafrø

Bland blåbær, granatæblekerner, limesaft, ingefær og figen sammen, og server det som topping på Cheasy® skyr med hindbær/rabarber. Drys til sidst lidt chiafrø over.

Honning og myntemarinerede jordbær
100 gram jordbær skåret i kvarte
½ spsk honning
½ tsk finthakket mynte
2 dl Cheasy® skyr naturel
Friske mynteblade til pynt

Bland jordbær, honning og mynte sammen, og lad det trække på køkkenbordet i ca. ½ time. Server blandingen med Cheasy® skyr naturel.

 

Vandmelon med mørk chokolade og peanuts
½ spsk hakket peanuts
½ spsk hakket mørk chokolade (70%)
100 g vandmelon i store stykker
2 dl Cheasy® skyr naturel
Citronmelisse til pynt

Bland peanuts og chokolade. Anret de store stykker vandmelon med Cheasy® skyr naturel og drys med peanut- og chokoladeblandingen. Nyd denne lækre sommerdessert med god samvittighed.

 

"Gulerodskage" i skyr-forklædning
1 dl Cheasy® skyr naturel
½ tsk kanel
100 g revet gulerod
1 spsk rosiner
½ spsk fint hakket mørk chokolade

Bland skyr og kanel sammen, rør gulerod og rosiner i (gem lidt til pynt). Pynt med gulerod, rosiner og mørk chokolade.