Ingredienser til 12 portioner

Fastelavnsboller med appelsin og chokolade

Ingredienser

DEJ:

75 g ESSENS saltet smør

250 g hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

1 dl lunken ESSENS Årstidsmælk

½ pakke gær

1 æg

1 spsk. rørsukker

APPELSINREMONCE:

1/1 økologisk appelsin

200 g mandler uden skal

100 g rørsukker

100 g ESSENS saltet smør

Fyld og pynt:

100 g mørk Chokolade

½ liter ESSENS Fløde 50%

Resten af appelsin-mandelmassen

Flormelis

Tilberedning

Appelsinremonce:

Kog en hel appelsin i vand ca. 1 time og afkøl.

Blend derefter med mandler til ensartet masse og tag ca. 1/3 fra til flødefyldet.

Til resten tilsættes rørsukker og smør. Dette er din appelsinremonce.

Boller:

Smør, mel og kardemomme smuldres sammen.

Lunken mælk, gær, æg og sukker piskes let sammen.

De to blandinger æltes godt sammen og hviler ca 1 time.

Rul bolledejen ud og del i 12 kvadrater, der foldes om en generøs klat fyld + et lille stykke chokolade.

Efterhæv og bag ved 200 grader til gyldne og bagte.

Når bollerne er kommet ud kommes revet chokolade på toppen.

Fyld:

Pisk ESSENS Fløde 50% til skum og smag til med gemte appelsin-mandelblandingen og flormelis efter behag.

Servering:

Flæk de afkølede boller. Sprøjt appelsinflødeskummet på nederste halvdel og sæt toppen på igen.

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet