Ingredienser til 4 portioner

Hvide asparges med sauce mousseline

Ingredienser

12-16 hvide asparges afhængig af tykkelse

1 spsk. ESSENS Saltet smør

Skræl af 1 citron, tyndt skrællet og kun det gule

1 tsk. salt

Krydderurter, én lille håndfuld pr. portion

3 æggeblommer

4 spsk. friskpresset citronsaft

1 tsk. salt

200 g Klaret ESSENS Saltet smør

1 dl ESSENS Fløde 50%, pisket til skum

Tilberedning

Skær enderne af og skræl de hvide asparges.

I en sauterpande koges vand op sammen med citronskal og salt. Aspargesen koges heri 4-6 minutter afhængig af tykkelse og tages op til afdrypning på et klæde. Hold dem varme i klædet mens du laver sovsen.

Lun den klarede smør, gerne i en kande med god hældetud. Æggeblommer piskes sammen med citronsaften og salt i en tykbundet gryde og varmes forsigtigt op under omrøring. Når blandingen tykner fjernes den fra varmen og den varme smør hældes i lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt. Smag evt. til med mere citron. Tilsæt til slut flødeskum.

Anret, servér og nyd!

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet