Fakta om mælk

Mælk og sundhed

Mælk indeholder adskillige næringsstoffer, som kan spille en rolle i en sund og balanceret kost. Mælk indeholder bl.a. calcium og protein.

Calcium går også under navnet kalk og bidrager blandt andet til vækst og vedligeholdelse af sunde knogler. Protein bidrager blandt andet til at vedligeholde og øge muskelmassen samt til at vedligeholde sunde knogler.

Du kan læse meget mere om mælkens indhold af calcium og proteiner her – og blive klogere på, hvorfor mælk kan være en del af en sund og balanceret kost.

Mælk indeholder calcium, som er nødvendigt for vedligeholdelse af sunde knogler

84 pct. af danskere forbinder mælk med kalk ifølge en undersøgelse foretaget gennem Epinions Danmarkspanel. Og det er der en god grund til. For mælk indeholder nemlig så meget kalk – eller calcium – at et indtag på omkring to glas om dagen betyder, at du får dækket halvdelen af dit daglige calciumbehov.

Læs mere

Mælk indeholder protein, som bidrager til at vedligeholde muskelmasse

Proteiner fungerer som kroppens biologiske byggesten og er en af grundpillerne i vores kost. Og der er faktisk proteiner i de fleste fødevarer. Men nogle fødevarer indeholder mere end andre. Det gælder mælk, som er rig på protein.

Læs mere

Mælk indeholder calcium, som er nødvendig for vedligeholdelsen af sunde tænder

Calcium er også kendt under navnet kalk og er nødvendig for at vedligeholde vores tænder. Mælk har et højt indhold af calcium.

Læs mere