Piskefløde

Kan man piske fløde med et fedtindhold på under 15 procent?

Tja, de forsøgte under 2. Verdenskrig, da piskefløde blev forbudt. Men nemt er det ikke, for selv om mælken skummer godt, jo mere mager den er, så bliver skummet langt mere stabilt, desto federe mælken er.

Om der er tænkt på stabilt skum, da man lavede den første lov om piskefløde den 12. maj 1916, må stå hen i det uvisse. Sikkert er det, at fedtindholdet dengang skulle være mindst 28 procent. Siden har fedtindholdet ændret sig. Under krigen endte det helt nede på 9 procent, mens det i dag skal være på 38 procent.

Men allerede før piskefløden blev til lov, har man kendt og brugt det i husholdningerne. I opskrifter helt tilbage fra 1886 er der anvendt ”pisket fløde med peberrod”. Siden sommeren 2000 har de danske forbrugere også kunnet købe udenlandsk piskefløde i butikkerne. Den danske fløde, som Arla fremstiller, forhandles under mærket Arla Karolines Køkken® eller økologisk under mærket Arla Harmonie®.

Fløde fra danske køer

De friske fløder kommer fra køer på gårdene rundt omkring i Danmark. Læs mere om vores piskefløde fra Karolines Køkken® 

Her