Tips til din Riberhus®

Har du købt stort ind og fyldt køleskabet med Riberhus®, så frygt ej – Danbo oste kan tåle nedfrysning i 3-4 måneder. 

Hvis din ost har udviklet skimmel/mug, så smid den ikke ud. I faste ostetyper, så som Danbo, kan man skære området med skimmel/mug fra, og spise resten af osten med velbehag og god samvittighed.

For at forlænge levetiden for din Riberhus® og forhindre udtørring, bør osten altid opbevares i lufttæt emballage.

Temperaturen hjælper smagsnuancerne på vej. For at få det bedste frem i din Riberhus®, bør osten tages ud mindst en halv time før brug. På den måde bringer du den fulde smag frem i osten.

Tilbehør skal komplimentere og ikke konkurrere med ostens smag. Brød med en god skorpe, chips eller kiks er gode neutrale tilbehør. Æbler, pærer, bær og ristede nødder fungerer altid godt med en Danbo ost og giver et pift til anretningen. Søg eventuelt inspiration ibland vores tilbehørsforslag på forsiden.

Ost og vin går hånd i hånd – måske fordi at oste er lige så komplekse i smagen som vine. Smag altid først på osten dernæst på vinen for den bedste smagsoplevelse. Til en Danbo ost anbefaler vi en god portvin.

Ved du hvad ostebetegnelserne 50+/45+/30+ dækker over? Betegnelserne er ikke lig med fedt-procenten i varen, men dækker over fedt-procenten i tørstoffet i osten – dvs. fedt indholdet i varen, hvis vandet trækkes ud. Dette er en tradition inden for oste. Kig derfor altid på næringsdeklarationen, for at finde indholdet af fedt pr. 100g ost.