Mornaysauce

Mornaysauce

15 min
Mornaysauce med ost og muskatnød har en dejlig cremet konsistens og du kan nemt selv lave den. Brug mornaysauce i bl.a. lasagne, men også i en mousaka eller til gratinering i ovnen af grøntsager og fisk. Mornaysauce er en rigtig klassiker fra det franske køkken. Det er en mælkesauce (på fransk bechamelsauce) der bliver tilsat ost - og så hedder den mornaysauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/mornaysauce/

Sådan gør du

Mornaysauce
  • Rør mel og 2 spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde. Rør resten af mælken i.
  • Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
  • Tilsæt revet ost, muskatnød og salt og lad osten smelte under omrøring.
  • Smag ostesaucen til.

Vi lader saucen koge 5 min. efter melet er kommet i. Det betyder at melet er ordenligt forklistret og at melsmagen forsvinder, så saucen får den rette konsistens uden at smage af mel.

Energiindhold for hele retten:

4901 kJ / 1171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

785 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 18,5 % 8,6 g
Kulhydrat: 12,6 % 5,8 g
Fedt: 68,9 % 14,6 g
Mere inspiration

Brug fx mornaysaucen i denne lasagne.

Lasagne
60+ min
Lasagne
(244)
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Mornaysauce
2 spsk Hvedemel
4 dl Mælk
50 g Smør
150 g Revet gul ost, fx revet cheddar- og maasdammerost
¾ tsk Fintrevet muskatnød
¾ tsk Groft salt