Eksisterende initiativer

Sundhed er ikke nyt i Arla. Vi er nemlig allerede godt i gang. Hør eksempelvis Arla Fondens direktør, Sanne Vinther, fortælle om den viden, som vi allerede har tilegnet os om børns maddannelse og madlyst i forbindelse med MADlejr. Lejrskolen er for 6.-7. klasser, hvor den næste generation igennem et længere forløb l�rer om mad og råvarernes oprindelse.

De seneste år har vi fjernet en masse sukker, salt og fedt fra vores produkter. Vi har fx fjernet 500 tons sukker fra vores yoghurter de seneste to år, skåret 11% af fedtindholdet i vores Danbo-oste, lanceret kakaomælken Matilde Mini, som indeholder 50% mindre sukker end den originale Matilde Kakaomælk og introduceret Yoggi Frozen, som er en yoghurtispind med kun 67 kalorier og på den måde er et sundere alternativ til flødeis.

Vi har også gode erfaringer med at udvikle initiativer, der er skræddersyet konkrete samfundsudfordringer. Arla Protino er et sådant eksempel. Serien til småtspisende er nemlig blevet til i et samarbejde med eksperter, patientforeninger og organisationer som følge af et ønske om at afdække underernæring som samfundsproblem.

Og så arbejder vi hele tiden på at fremme maddannelsen og give inspiration til hverdagen til børn og voksne. Nogle af vores aktiviteter er eksempelvis Arla Food Fest, som udfordrer børn og deres smagsløg og ColdCookingLab er et gratis workshoptilbud til køkkenprofessionelle i storkøkkener, der gerne vil hente inspiration med henblik på mere smag, bedre konsistens og færre kalorier.