Pressemeddelelse

Arlas andelshavere investerer i selskabet på en ny måde

Andelshavere i Arla Foods vil fremover sætte penge ind på individuelle ejerbeviser i selskabet. Beløbet på hvert enkelt ejerbevis bliver udbetalt, når andelshaveren stopper med at levere mælk til Arla.

Det besluttede Arlas repræsentantskab på sit møde i Tylösand i Sverige den 15.-16. december. Repræsentantskabet er Arlas øverste myndighed og består af 140 valgte andelshavere og 10 medarbejdervalgte repræsentanter.

I år sætter andelshaverne 3 øre pr. kg mælk, som de leverede til selskabet i året 2004/05, ind på individuelle ejerbeviser. Beløbet fastlægges af repræsentantskabet år for år, men det er planen, at der maksimalt kan indsættes 30 øre pr. kg årlig mælkeleverance – svarende til, at der bliver indsat på 3 øre pr. kg i 10 år.

For en gennemsnitlig andelshaver, der leverer 530.000 kg mælk pr. år, betyder det, at han indsætter 15.900 kroner om året på sit ejerbevis. Når han efter en årrække har indsat det maksimale beløb, kan han altså tage 159.000 kroner med sig, hvis han eksempelvis vil gå på pension. Så længe pengene står på ejerbeviserne, indgår de i Arlas egenkapital.

Der er ikke tale om, at beslutningen fører til yderligere konsolidering i selskabet. Hidtil har andelshaverne hvert år indsat et beløb på selskabets fælles kapital, som bliver stående i selskabet, når andelshavere forlader Arla.

”Jeg er sikker på, at ejerbeviserne vil bidrage til at styrke andelshavernes ejerfølelse”, siger formanden for Arla, gårdejer Knud Erik Jensen.

Forslaget om at indføre ejerbeviser blev vedtaget med 136 stemmer for og 7 stemmer imod.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager