Pressemeddelelse

Mengniu Arla vil bygge ny storfabrik i Kina

Mengniu Arla investerer cirka 225 mio. kroner i øget produktionskapacitet i Kina. Det nye anlæg bliver landets største og mest avancerede mælkepulverfabrik.

Den nye fabrik skal ligge lige ved siden af den nuværende i Hohhot. ”Eftersom vinteren er så kold i det Indre Mongoliet, hvor vi har vores virksomhed, kan vi ikke begynde byggeriet før april næste år. Vi regner med, at fabrikken vil stå klar omkring sommeren 2008,” siger vice-adm. direktør Jais Valeur i joint venture-selskabet Mengniu Arla.

Den nye fabrik får en kapacitet på 30.000 ton.

Det betyder, at selskabet mere end tredobler sin produktionskapacitet.

”Vi har fået en god start med vores joint venture selskab. Den nuværende fabrik kan med sine 8.000 ton ikke tilfredsstille efterspørgslen. For at kunne udnytte potentialet på markedet må vi holde et højt tempo, hvilket er baggrunden for investeringen,” siger Jais Valeur.

Mengniu Arla driver sin virksomhed uden for byen Hohhot i det Indre Mongoliet. Den nye fabrik, som bliver på 11.000 kvadratmeter, vil blive bygget mellem Mengniu Arlas administrationsbygning og selskabets nuværende fabrik. Arla Foods’ kinesiske partner, Mengniu, har sin base i samme område med både hoved-kontor og flere produktionsanlæg.

- - - Fakta - - -

–> Mengniu Arla blev stiftet i 2006 og er et joint venture mellem Arla Foods og Mengniu, det hurtigst voksende mejeriselskab i Kina. Arla Foods ejer 49 procent selskabet.
–> Mengniu Arla markedsfører højtforædlede pulverprodukter i detailpakninger. Den nye fabrik skal først og fremmest lave produkter under varemærket Mengniu Arla. Den lokale produktion suppleres med import fra Skandinavien af Milex, som er varemærket for selskabets højkvalitetssortiment.
–> Antal medarbejdere: 440, hvoraf 250 arbejder i produktionen.
–> Omsætning: 260 mio. kroner.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager