Pressemeddelelse

Arla Foods præmierer ny opsigtsvækkende forskning

Den kalcium der findes i mejeriprodukter, kan være med til at holde vægten nede. Det tyder de foreløbige resultater i hvert fald på i ny opsigtvækkende forskning. Torsdag eftermiddag var Arla Foods med til at præmiere resultatet med indstiftelsen af en ny forskningspris.

Janne Kunchel Lorenzen er den første forsker, der modtager ”Arla Foods Young Scientist Award”. Prisen vil fremover blive uddelt hvert andet år. Her ses prisvinderen sammen med Arla Foods' forskningschef Henrik Andersen.
PhD-studerende Janne Kunchel Lorenzen fra Institut for Human Ernæring på det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer på Københavns Universitet modtog torsdag eftermiddag ”Arla Foods Young Scientist Award”.

Arla Foods’ nyinstiftede forskerpris gives som anerkendelse til en yngre ekstern forsker, der har gjort sig særlig bemærket inden for et område af betydning for mejeribranchens image eller fremme. Med prisen følger et beløb på 10.000 Euro (cirka 75.000 kroner).


 
Ikke negativt for vægten at drikke mælk
Janne Kunchel Lorenzen modtog ”Young Scientist Award” på baggrund af sin forskning i mineralet kalciums positive evner til at binde og udskille fedt gennem den menneskelige fordøjelse.

Janne Kunchel Lorenzen har forsket i emnet siden hun påbegyndte sin phD i 2004. Hun har udført adskillige forsøg, der påviser, at øget indtagelse af kalcium - som der findes i vid udstrækning i mejeriprodukter - med stor sandsynlighed kan påvirke vægtreguleringen hos mennesker.

”Vi ved stadig ikke helt præcist, hvorfor det sker, så det er næste skridt at undersøge dette. Men folk har tidligere været tilbageholdende med at indtage mejeriprodukter, fordi de har været nervøse for fedtindholdet. Og forsøgene indikerer altså, at det i hvert fald ikke er negativt for vægten at drikke for eksempel mælk,” siger Janne Kunchel Lorenzen, som nu vil grave sig dybere ned i sin forskning:

”Prisen er et skulderklap og er med til at give mig blod på tanden for at forske videre inden for området.”

Pris skal understøtte forskning
Henrik Jørgen Andersen er forskningschef i Arla Foods og står bag den nye forskningspris:
”Med denne her pris vil vi vise, at vi understøtter forskning, der er til gavn for hele mejerisektoren. Samtidig vil vi gerne signalere, at vi er en vidensbaseret virksomhed og en spændende arbejdsplads, der kan tiltrække kompetencer inden for flere forskellige områder,” siger han.

”Janne Kunchel Lorenzen har fået prisen fordi hun har forsket i de sunde aspekter af mejeriprodukters egenskaber. Hovedkriteriet er, at det skal være noget nyt og unikt, så det er rent tilfældigt, at det er en dansker, der har fået den. Det kunne lige så godt have været en udlænding,” siger Henrik Jørgen Andersen.

”Arla Foods Young Scientist Award” blev uddelt i forbindelse med Arla Foods Research Seminar på Århus Kunstmuseum ARoS, den 6. december 2007. Forskningsarrangementet, der er det første af slagsen, blev afholdt i samarbejde med Mejeribrugets ForskningsFond.

Læs mere om Arla Foods forskning .

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager