Pressemeddelelse

Arla skifter til internationale regnskabsprincipper

Det øverste beslutningsorgan i Arla – Repræsentantskabet – har godkendt en vedtægtsændring, der betyder, at Arla i fremtiden aflægger regnskab efter de internationale standarder, kaldet IFRS. Beslutningen medfører en række mindre regnskabstekniske ændringer, samt én større: Arla skal ikke længere afskrive på goodwill.

Hidtil har Arla aflagt regnskab efter principperne i den danske årsregnskabslov. Arla vil fra og med 1. januar 2012 anvende den internationale regnskabsstandard IFRS. Dermed bliver det lettere at sammenligne Arlas regnskab med andre internationale virksomheder.

”I de seneste år er flere selskaber – også i mejeribranchen – gået over til at aflægge regnskab efter IFRS-standarden. Hvis Arla også aflægger regnskab efter IFRS, bliver det lettere for os alle at måle os op imod resten af branchen,” siger koncernøkonomi-direktør i Arla Foods Frederik Lotz, der mener, at IFRS-principperne også rummer en styrke internt i Arla:

”Vi mener, at det vil styrke bestyrelsens og koncernledelsens tilsynsrolle, fordi principperne i IFRS er meget klare og kendte i andre lande og dermed lettere at forstå uanset hvilket land, der er tale om. IFRS vil også internt øge gennemsigtigheden, fordi vi dermed får én måde at gøre tingene på, og den vil ikke være til diskussion på tværs af lande og forretningsenheder. Vi har ikke oplevet, at vores nuværende måde at arbejde på har givet os problemer på nogen måde, men vi mener, at der er fordele at hente ved at gå over til IFRS og det passer naturligt sammen med vores ambition om åbenhed og professionalisme.”

Ændret konsolideringspolitik
I kølvandet på beslutningen foretog repræsentantskabet en teknisk ændring af Arlas konsolideringspolitik. Den nye politik gælder frem til 2015 og bruges i forbindelse med disponeringen af årets resultat. Ændringen betyder, at det beløb, som hidtil er afskrevet i goodwill, fremover konsolideres på Arlas egenkapital. Dermed sikres en henlæggelse, der kan frigives i tilfælde af større nedskrivninger.

• Arlas resultatmål er fremover 3 procent af omsætningen.

• Arla konsoliderer fremover 6 procent af Arlaindtjeningen.

• Den samlede konsolidering fordeles også fremover med 1/3 som individuel konsolidering (forrentet indskudskapital) og 2/3 som kollektiv kapital.

Det øgede resultat i selskabet samt den øgede konsolidering har ikke betydning for den løbende udbetalte mælkepris, da det blot er et udtryk for imødegåelse af den bortfaldne afskrivning af goodwill.

Hvad betyder IFRS?
• International Financial Reporting Standards
• IFRS er et sæt regnskabsprincipper af høj kvalitet, som er globalt accepterede.

Hvad er goodwill?
Goodwill er forskellen mellem den pris, Arla har betalt for en virksomhed og den bogførte værdi af identificerede aktiver. Hidtil har Arla afskrevet goodwill over en levetid på op til 20 år.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager