Korender

Korender
Korender er små, kerneløse, tørrede vindruer. Korender anvendes i luciabrød, men også i andet bagværk og brød. De kan desuden tilsættes mysli og fx en paté, eller de kan spises som snack.

Hvorfor hedder de korender?

Korender produceres i Grækenland. De stammer fra den græske by Korinth, deraf navnet. Det er en bestemt vindruesort, der bruges til korender. Korender finder du på krydderihylden i supermarkedet. Nogle steder forhandles de kun op til jul.

Hvad er forskellen på rosiner og korender?

Korender er mindre og mere hårde end rosiner, og smagen er kraftigere og mere intens. Korender bruges som krydderi i brød og kager, fx til pynt på disse safrangule

Korender kan også være ingrediens i en klassisk julekage eller i remoncen til en kringle. Eller prøv af bage korendersmåkager, hvor du udskifter tranebær med korender i denne opskrift I mange andre opskrifter, vil du godt kunne bruge korender i stedet for rosiner.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet
Da der ikke findes specifikke analyser for korender, har vi valgt data for rosin uden kerner.