Karamelsnitter

Karamelsnitter

60+ min
Fryseegnet
Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.
https://www.arla.dk/opskrifter/karamelsnitter/

Sådan gør du

Mørdejsbund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen.
  • Pres dejen i en bagepapirsbeklædt form (ca. 25 x 35 cm).
  • Bag bunden midt i ovnen - til den er gylden ca. 20-25 min. ved 175° - traditionel ovn.
Karamel
  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt sukker, sirup og kondenseret mælk.
  • Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. - til det er tyktflydende.
  • Hæld karamelblandingen på mørdejsbunden og lad kagen køle helt af i køleskabet - gerne til næste dag.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Fordel chokoladen på kagen i et kreativt mønster - brug evt. en sprøjtepose med et lille hul.
  • Drys med hasselnødder og lad chokoladen stivne.
  • Skær kagen ud i små stykker og server.

Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.

Energiindhold for hele retten:

34701 kJ / 8294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1822 kJ / 435 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 40,3 % 43,2 g
Fedt: 56,1 % 27,6 g
Mere inspiration

Prøv også vores klassiske opskrift på hindbærsnitter

Hindbærsnitter
60+ min
Hindbærsnitter
(1018)

Ingredienser

Mørdejsbund
250 g Koldt smør
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
Karamel
250 g Smør i tern
250 g Lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
4 spsk Lys sirup
1 dåse Kondenseret mælk (ca. 400 g)
200 g Mørk chokolade
50 g Tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner