Kogning af brune ris

Kogning af brune ris
Hvis du vil følge Fødevarestyrelsens anbefalinger for at mindske indholdet af arsen i dine brune ris, opnår du det bedste resultat, hvis du koger dem på en af nedenstående måder.

Start altid med at skylle risene grundigt.

Kogning med rigeligt vand:

1 dl ris, 4 dl vand og ½ tsk salt.

Bring vand og salt i kog. Tilsæt risene og kog ved svag varme under låg i 35min - til risene er møre. Sigt kogevandet fra og server.

Kort iblødsætning:

1 dl ris, 1,6 dl vand og ¼ tsk salt.

Hæld kogende vand over risene. Sæt herefter risene i blød i koldt vand i 30 min før kogning.

Bring vand og salt i kog. Tilsæt risene og kog ved svag varme under låg i 27-33 min - til risene er møre.

Lang iblødsætning:

1 dl ris, 2 dl vand og ¼ tsk salt.

Sæt risene i blød i 2 timer før kogning.

Bring vand og salt i kog. Tilsæt risene og kog ved svag varme under låg i 25-30 min - til risene er møre.

OBS:

Brune ris dækker over flere forskellige typer af ris og tilberedningstiden kan derfor variere alt efter hvilken type du har valgt. Til vores kogeforsøg har vi brugt brune ris, hvor der på posen var anvist en kogetid på 30-35 min.