Hvad er kefir?

Hvad er kefir?

Kefir er et fermenteret mælkeprodukt, oprindeligt stammer fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder. Farven er gul-hvid, det har en tyk og elastisk tekstur, en perlende frist og let syrlig smag.

Ved at anvende kefirkulturer udvikles en kompleks, syrlig smag, der giver mælkens naturlige høje fedtindhold et smagsmæssigt modspil til kefirens fyldige konsistens. Under fermenteringen får kefir en perlende fornemmelse, der har givet den tilnavnet ’Mælkens Champagne’.

Hvordan laves kefir?

Traditionelt laves kefir ved at pode pasteuriseret mælk med kefirkorn. Disse korn indeholder blandt andet en blanding af mælkesyrebakterier, laktose-fermenterende gær og eddikesyrebakterier. Kefir kan også produceres ved at pode pasteuriseret mælk med kommercielle syrningskulturer. Fermenteringen får mælken til at tykne, hvilket giver kefir den tykke og elastiske struktur. Den kan derefter drænes, så der opstår en flydende drik, og de tilbageværende korn kan genbruges.

Hvordan bruges kefir

Arla's kefir varianter kan drikkes som de er eller nydes med havregryn, mysli og friske bær. Kefiren kan også bruges til en lækker smoothie, i koldskål og hjemmelavet is. Det kan også bruges til madlavning og er blandt andet godt til varm mad, grillet kød, dressinger, bagning og kager.

Arla kefir

Arla® kefir 1000g

Arla® kefir blåbær 1000g

Arla® kefir-drik jordbær 300 ml

Arla® kefir-drik blåbær 300 ml