Ive blomme

Ive blomme

Ive blomme har været dyrket siden midt i 1980’erne i Danmark. Den ligner til forveksling en Kirke blomme, som er en af de gammelkendte blommesorter fra danske frugtplantager. Blomme er en stenfrugt, som er i familie med fersken, abrikos og kirsebær.

Udseende

Ive er en middelstor, rund blomme. Farven er blårød, lidt kraftigt skind og indeni er frugtkødet. Frugtkødet slipper let stenen, der sidder midt i blommen.

Smag

Smagen er sød og aromatisk. Frugtkødet er saftigt.

Oprindelse

Ive er fremavlet i Sverige i 1977. Det er en frøplante fra sorten Althans Reine Claude blomme. Træet er kraftigt voksende. Det er ikke selvbestøvende, så der skal være et andet blommetræ i nærheden, fx Opal.

Anvendelse

Spis Ive blommerne som frisk frugt i sæsonen. Ive blommer kan anvendes i desserter fx bagte blommer og kager. Friske blommer kan bruges i salater, som tilbehør til kødretter, især andebryst og andet fjerkræ. Blommerne er gode til osteanretninger i form af chutney, relish eller kompot. Har man mange blommer kan de bruges til marmelade og saft eller syltes som halve blommer i fx madeira, rom eller andet spiritus. Friske Ive blommer har en holdbarhed på en til to uger i køleskab. Ive blommer kan fryses. Det er bedst at udstene dem først, for de bliver bløde, når de tør op.

Sæson

Begyndelsen af september.

Næringsindhold

Der findes ikke specifikke data for Ive blomme, men vi har valgt blomme.

Kilder

Irma

Haveselskab.dk