Ernæring

Arla vil fremme sundere og velsmagende fødevarer

Arla vil fremme sundere og velsmagende fødevarer

Sammen med en lang række andre danske fødevarevirksomheder, statslige instanser og NGO’er arbejder Arla for mindre fedt, salt og sukker i danskernes fødevarer.

Hvordan får vi danskerne til at spise mindre salt, sukker og fedt?

Det var spørgsmålet, da Fødevarestyrelsen i 2019 dannede Innovationspartnerskabet. Og siden har Arla og over 145 andre fødevarevirksomheder, brancheforeninger, uddannelses- og forskningsinstitutioner samt Fødevarestyrelsen i fællesskab set på, hvad der kan gøres for at gøre danskerne sundere.

Der arbejdes både med at øge udbuddet af sunde varer og at gøre dem nemmere tilgængelige. Der bliver sat fokus på at fremstille produkter med mindre salt, sukker og fedt. Markedsførings- og kommunikationsindsatsen for sundere produkter øges. Og så arbejdes der på at påvirke forbrugernes bevidsthed om madens betydning for det gode og sunde liv, så danskerne får lyst til at spise sundere.

Arla er blandt andet repræsenteret i bestyrelsen for Innovationspartnerskabet samt i gruppen, der arbejder med mejeriprodukter og æg. Arla deltager også i gruppen, der arbejder med kommunikation.

Hvad er Innovationspartnerskabet?

  • Formålet med Innovationspartnerskabet er at fremme udviklingen af sundere og velsmagende fødevarer til attraktive priser.
  • Der er over 145 virksomheder og organisationer i partnerskabet – bl.a. fødevarevirksomheder, detailvirksomheder, foodservice, brancheorganisationer, sundhedsorganisationer, medier, bloggere mv.
  • Der arbejdes for, at de sunde valg bliver de lette valg for danskerne.
  • Samarbejdet skal hjælpe til at udbrede og synliggøre de sundere fødevarer – herunder nøglehulsmærkede produkter – betragteligt.