Kefir

Kefir er et gæret mælkeprodukt. Helt enkelt laves kefir af mælk, der er syrnet med kefir-kultur. Farven er gul-hvid, det har en tyk og elastisk tekstur, en perlende frist og let syrlig smag. Kefir kan drikkes som det er eller nydes med havregryn, mysli eller friske bær. Det kan også bruges til madlavning og er blandt andet godt til varm mad, grillet kød, dressinger, bagning og kager. 

 

Hvordan laves kefir?

Traditionelt laves kefir ved at pode pasteuriseret mælk med kefirkorn. Disse korn indeholder en blanding af mælkesyrebakterier, laktose-fermenterende gær, eddikesyrebakterier mm.. Kefir kan også produceres ved at pode pasteuriseret mælk med kommercielle syrningskulturer. Fermenteringen får mælken til at tykne, hvilket giver kefir den tykke og elastiske struktur. Den kan derefter drænes, så der opstår en flydende drik, og de tilbageværende korn kan genbruges.