Mød Maria Søgaard Nielsen

Vores passionerede opskriftsudvikler

Instagram: @mariashomekitchen

Jeg har verdens bedste job. Intet mindre. Jeg ELSKER nemlig at lave mad, lege i køkkenet og udvikle nye opskrifter. Og det er lige præcis det, jeg gør i min arbejdstid. Jeg har en særlig passion for det søde køkken, hvor jeg elsker at lege med nye teknikker og bruge masser af tid på at style og pynte kager og desserter. Jeg synes selvfølgelig, at maden skal smage godt, men for mig er det også super vigtigt, at det bliver præsenteret smukt.

Det næste stykke tid har jeg sammen med en af min dygtige kollegaer, Britta Surland @brittasurland, fået lov til at dele meget mere inspiration ud på Instagram og her. Så følg med på  @mariashomekitchen hvis I har lyst til tips og tricks i det søde køkken; det kan være alt fra pandekage opskrifter, chococlate chip cookies, chokoladekager og lagkager til ideer til hverdagsretter, sunde bowls og alt muligt andet. 

Hjemme og på arbejde: Det er guld værd at lave mad
Der er sjældent to ens dage i mit job. Mine arbejdsopgaver spænder nemlig vidt fra opskriftsudvikling, ernæringsberegning og produktudvikling til test af nye produkter og udvikling af madinspiration. Jeg er af den filosofi, at alle kan lære at lave mad, og min interesse for madlavning har givet mig mange hyggelige stunder, gode oplevelser og ikke mindst dejlig mad på bordet – det er virkelig guld værd at kunne lave mad! Og det er netop dette budskab, som jeg gerne vil videregive i form af udvikling af gode, enkle og inspirerende opskrifter.

Den bedste tid på dagen på mit arbejde er helt sikkert, når vi skal teste nye opskrifter i Karolines Køkken lige omkring middagstid. Alle opskrifter bliver afprøvet, indtil de lever op til en lang række kriterier. Og det er altid SÅ spændende at smage på nye retter udviklet af mine dygtige kollegaer – særligt når man ved, hvilket omfattende arbejde, der ligger bag. Det mest udfordrende ved mit arbejde er også det, jeg allerbedst kan lide. Nemlig at der altid er fart over feltet, at jeg altid har gang i mange projekter på samme tid, og at der ikke er to ens arbejdsdage.

Mit favoritprogram: Den store Bagedyst

Er du også vild med at se Den store Bagedyst, og elsker du kager og smukke desserter, ja, så er vi to! Jeg ELSKER at nørde med teknikker i det søde køkken, og jeg har en masse tips og tricks, som du måske kan bruge til noget. Jeg er også vild med de nemme og hurtige desserter, som kan laves på ingen tid, men som ligner en million. Noget andet jeg er vild med, er at bage og at gøre en masse ud af morgenmaden særligt i weekenden, hvor der er go’ tid. Smukke velsmagende breakfast bowls med knald på farverne er også noget, jeg er glad for at lave.

Hvem er jeg

Jeg bor i Egå lidt nord for Aarhus i et nyistandsat 70’er hus med en dejlig have. Min mand mener, at vi bor på en slags banegård, fordi der altid er et hav af børn i vores hus og have. Jeg elsker, når der er liv omkring mig, og når huset er fuldt af gæster – og så er der jo også altid en masse søde børn og forældre, som kan spise mine kager og mit bagværk.

Jeg er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og før jeg kom til Arla Foods i 2015 underviste jeg på uddannelsen i Ernæring og Sundhed. Jeg har altid haft en kæmpe passion for bagning og madlavning, og i mit job kan jeg kombinere min faglige viden fra min kandidat i human ernæring med en masse praktisk arbejde i køkkenet, hvilket altid har været mit mål og min drøm. 

Meget af min fritid går med at at hygge med min dejlige familie – og med at bage kager. Jeg er nemlig hende, som ALTID tager kage eller dessert med til familiefester, fødselsdage, arrangementer på skolen osv. Og så har jeg svært ved at sige nej, når familie, venner og naboer ønsker sig kager i fødselsdagsgave…

Meget af min fritid går med at at hygge med min dejlige familie – og med at bage kager. Jeg er nemlig hende, som ALTID tager kage eller dessert med til familiefester, fødselsdage, arrangementer på skolen osv. Og så har jeg svært ved at sige nej, når familie, venner og naboer ønsker sig kager i fødselsdagsgave…

Mine yndlingsopskrifter
Dronningens fødselsdagslagkage har en særlig plads i mit hjerte, fordi det var den første opskrift, jeg udviklede for Karolines Køkken. Men Julelagkage med vaniljefrosting er bare så meget mig, fordi jeg elsker jul, julens krydderier og kager med overdrevent meget pynt. Og så er der Påskekage med glaze.Den er SÅ smuk, enkel og smager skønt af citronfromage, hvilket vækker gode barndomsminder. Ups, det var tre kageopskrifter udviklet af mig selv. Det fortæller vist noget vigtigt om mig… jeg elsker VIRKELIG at bage kager! 

Håber vi ses på Instagram

Søde hilsner fra Maria @mariashomekitchen