Skyr

Skyr er et syrnet mejeriprodukt, der stammer fra Island, hvor det har været produceret i mere end 1.000 år. I Danmark kom skyr først frem i 2006. Skyr har et proteinindhold, der er flere gange højere end normal yoghurt. Skyr har en frisk, syrlig, let tør smag. Det naturligt høje proteinindhold giver en ekstra cremet konsistens og en god mæthedsfornemmelse.

Hvordan laves det

Skyr er et surmælksprodukt, der laves på filteret skummetmælk. Skyr fremstilles ved at lade vallen løbe fra syrnet mælk på samme måde som kvark og drænet yoghurt, og derved skabe en koncentrering af yoghurten. Det specielle ved skyr er den særlige mælkesyrekultur, lave fedtindhold og høje proteinindhold.

Andvendelse 

Skyr er lækker i sig selv og kan bruges til morgenmad drysset med müsli og honning eller du kan nyde den sammen med frugt og bær som et hurtigt, mættende mellemmåltid om eftermiddagen. Skyr smager også godt i kolde salater og dressinger til kødet om aftenen, men også ideel som kold sauce til kartoflerne. Skyr kan også piskes sammen med flødeost og blive til lækker skyr-frosting på en kage. På Arla.dk findes der også et utal af opskrifter, hvor skyr bruges i madlavningen. 

Skyr kan erstatte creme fraiche som tilbehør til kager og desserter, hvis der skal spares på fedtet.