Morgenmad er (muuuh)ligvis det vigtigste på dagen

Med en solid morgenmad lægges fundamentet for en god start på dagen. Om du er til lækre skyr-bowls med toppings, havregryn med mælk eller den klassiske bolle med ost, så er der noget for enhver smag. Vi har samlet vores bedste opskrifter og en masse fakta om morgenmad her. Så dyk ned og få inspiration til, hvordan din dag skal skydes i gang.

Morgenmad giver dig energi til at være fysisk aktiv

Dine muskler får tilført energi fra morgenmaden. Imens du sover om natten bruger kroppen nemlig af sine kulhydratdepoter, og depoterne vil derfor være delvist tømte om morgenen, når du står op. Hvis du gerne vil ud og give den gas med høj puls fra morgenstunden, så kan det være en rigtig god ide, at indtage kulhydrater inden du motionerer.

Mix din morgenmad

Der findes flere måder du kan pifte morgenmad op.

Hvis du blander havregryn med cornflakes, så har du pludselig et helt nyt smagsindtryk, som gør det lidt mere spændende at spise morgenmad.

Morgenmad når tiden er knap

I hverdagen kan tiden om morgenen være knap. Der er børn, der skal afleveres, og mødetider, der skal overholdes. Det behøver dog ikke gå ud over morgenmaden. Du kan nemlig sagtens lave lækre morgenmåltider, som både er nemme og hurtige at forberede. Også så børnene kan lide dem. 

Blend dig til god energi på farten

Når vi er på farten om morgenen, falder mange i fælden med usunde morgenmadsvarianter. Usund morgenmad giver ikke den næring, man har brug for at klare sig igennem formiddagen, og tilmed bliver man ofte hurtigt sulten igen. 

Et godt alternativ til usund morgenmad på farten, er hjemmeblendede smoothies med frugt og grønt, som nemt kan forberedes hjemmefra og indtages på vejen til arbejde eller skole

Opskrifter

Her kan du finde et overblik over alle vores morgenmadsopskrifter.