Klimakonference - vejen mod nul

Klimaekonference - vejen mod nul

Arla og Global Compact Network Denmark afviklede onsdag den 29. Januar 2020 konferencen ”Vejen mod nul” på Christiansborg.

Virksomheder har en central rolle, når det gælder om at sikre Parisaftalens målsætning om, at den globale temperaturstigning skal holdes under to grader. Derfor ville Arla og Global Compact Network Denmark med konferencen sætte fokus på virksomheders klimaarbejde og vej mod klimaneutralitet

Arla lancerede i foråret 2019 ambitionen, at virksomheden skal være klimaneutral i 2050. For Arla og mange øvrige store, små og mellemstore virksomheder er vejen mod nul både kompleks og besværlig. Og det er langt fra alle, der kender den nøjagtige rute. På nogle fronter mangler der viden, innovation og samarbejde.

På andre fronter støder virksomheder på regulatoriske forhindringer som følge af love og forhold, der var gældende, før vi forstod omfanget af krisen. 

Som optakt til konferencen har Arla i samarbejde med Global Compact Network Denmark udviklet en analyse af 1070 danske virksomheders klimaarbejde og deres målsætninger.

Download analyse

På konferencen deltog folketingsmedlemmer, virksomheder, organisationer og eksperter for at drøfte, hvordan de rette forudsætninger skabes for en nettonul udledning. 

Download program

Pressemeddelelse

Arla og Global Compact Network Denmark: Store klimaambitioner kræver, at alle virksomheder er med

Klimaengagementet er stort blandt danske virksomheder, men 30 pct. er endnu ikke kommet i gang med en klimaindsats. Det viser en ny stor undersøgelse, som Global Compact Network Denmark og Arla står bag. Stærke partnerskaber og politisk opbakning er nødvendigt for at få alle virksomheder med.

Ambitiøse klimamål kræver, at politikere og virksomheder spiller hinanden gode

Debatindlæg skrevet af CEO Sara Krüger Falk, Global Compact og CSR direktør Kristian Eriknauer Arla Foods. Bragt i FINANS den 13. februar 2020.

900_VejenModNul_Faktaark_A4_03-1.jpg

900_VirksomhedernesIndsats_Faktaark_A4_03-2.jpg

Klimaneutral i 2015
Viden. Innovation. Samarbejde.

                                                        Twitter+VejenModNul.png