Arla i Danmark

Vi er fælles om det

”Hvad én mand ej magtede, de mange løfte”. Det var tanken, der i 1882 fik en flok lokale landmænd i Hjedding i Sydvestjylland til at gå sammen om at etablere Danmarks første andelsmejeri.

Frem til 1950’erne voksede over 1600 andelsmejerier op over hele landet. Her betød stigende krav til kvalitet og effektivitet, at nogle mejerier lukkede, mens andre – præcis som i den oprindelige andelstanke – lagde sig sammen i Mejeriselskabet Danmark (MD). MD fusionerede i 2000 med svenske Arla og blev til Arla Foods. 

Global - med rødder i Norden

Selvom Arla i dag er en global mejerikoncern med produktion i 13 lande og mange tusinde medarbejdere, er tilknytningen til vores oprindelse meget stærk. Vi er stolte af vores rødder og af vores unikke råvare, mælken.

Det er en stolthed, som med tiden har udviklet sig til en passion. En passion for vores produkter, for god mad og for livets små glæder. Vores passion forvandler hvert år fire milliarder kilo råmælk til varer på butikkernes hylder. Vores passion står på morgenbordet og simrer i gryderne. Vores passion giver danskerne inspiration til gode madvaner. 

 

Vi skaber arbejdspladser

Arla er Danmarks største fødevarevirksomhed og en af landets største arbejdspladser. Det forpligter. Vi har ansvar for, at vores produkter har en høj kvalitet, og at vores medarbejdere trives. Vi har et ansvar for at skabe værdi for vores kunder og for vores ejere, landmændene. Vi har et etisk og socialt ansvar for miljøet og for vores forbrugeres velvære. Og vi har et ansvar for at skabe en sund og konkurrencedygtig forretning, der sikrer danske arbejdspladser og danske mejeriprodukter til den næste generation.

Andelstanken blev født for mere end 125 år siden, men vi er stadig fælles om opgaven. Landmand, mejeri, butik og forbruger; sammen fører vi den danske mejeritradition ind i fremtiden.  

Andelsselskabet

Arla Foods

 

Det er mælkeproducenterne, der ejer Arla Foods.

Læs mere om andelsselskabet

Besøg også

Vil du vide mere om vores danske aktiviteter og varemærker, så besøg:

 Produkt information

Karolines køkkens opskrifter

ARLA ADRESSER I DANMARK

Under kontakt kan du finde adresserne til Arlas mejerier i Danmark

Find adresser
Arla i Danmark

HVOR LIGGER ARLA MEJERIERNE I DANMARK?

Se oversigt over vores forskellige mejerier i Danmark

Åben pdf
Job & karriere

Ledige stillinger

Vil du arbejde hos os?

TJEK OM VI HAR EN LEDIG STILLING, DER PASSER TIL DIG

Læs mere om Arla