Ses vi til Arla Food Fest? 
Søndermarken i København d. 31. august 2019
På Tangkrogen i Aarhus d. 6. - 8. september 2019

Billetter

Der er gratis adgang til Arla Food Fest i København, men for at få adgang til alle festens aktiviteter, skal du købe et "Smagsarmbånd" til 85 kr. + gebyr. De 85 kr. går ubeskåret til etablering af flere MADlejr-skoler i Danmark.

Obs. enkelte workshops kræver ekstrabetaling. 

Køb Smagsarmbåndet her

Emil Obel

Der skal leges, samles, pyntes og smages, når Emil fra DR's "Den Store Bagedyst" viser, hvordan man nemt og enkelt kan skabe de lækreste kager i portionsstørrelse. Du er selv med i processen og der bliver særligt fokus på, hvordan man nemt og uden særligt udstyr kan kaste sig ud i anderledes pynteteknikker for at kreere de smukkeste mesterværker. 

Madmodsløbet

Tør du smage på det hele? Kom og vær med til et sjovt madløb for modige unger. På den 1,5 km lange rute handler det om at smage sig igennem seks spiselige poster, som både udfordrer sanserne og smagsløgene. Ungerne får for alvor mulighed for at teste deres mod på nye smage og konsistenser. Og tør man smage på det hele, venter der både high fives, medaljer og goodiebags, når man kommer i mål. 

En billet til Madmodsløbet koster 150 kr. + gebyr. Med i denne pris får du et smagsarmbånd til en værdi af 85 kr., som giver adgang til alle Arla Food Fests aktiviteter (enkelte kræver dog ekstrabetaling). 

Køb billet her

Fællesmiddag

Hele byen spiser sammen, når Arla Food Fest sammen med TooGoodToGo inviterer til kæmpe fællesmiddag. Rub og Stub står for menuen, som tilberedes af overskudsråvarer. Der er begrænsede pladser og billetter kan købes til 65 kr. + gebyr.

Køb billet her

Mad kemi show

Matilde og Mikaella fra kemilandsholdet viser, hvordan man kan lave sjove kemieksperimenter med fødevarer fra dagligdagen. Der skal laves voksende enorme skumpølser af lever, eksperimenteres med forskellige madvarer i flydende nitrogen og opleves hvordan rødkål kan fungere som pH-indikator. 

Ko-Karma

Hvad er økologi? Sving forbi Ko-Karma og bliv klogere på økologi. Du kan blandt andet deltage i en øko-quiz og samtidig få lov at smage på økologien. Husk også at medbringe dine mælkelåg, og aflevér dem i Brug Låget indsamleren. 

Tag en bid af fremtiden

Tør du spise de nyeste fødevarer? Besøg Copenhagen Bug Fest, når de gæster Arla Food Fest med en masse spændende aktører. Kom helt tæt på de spiselige insekter - fremtidens bæredygtige, lækre og sunde fødevarer. Sammen med Bugging Danmark kan du smage en fårekylling, lave din egne insektkugle-snacks og endda få din egen lille fårekyllingefarm med hjem. Lær desunden mere om hvordan den mad vi spiser, hænger sammen med verdensmålene. 

Social Foodies

Social Foodies ankommer med sit chokoladeunivers. Med masser af velsmag får man en rejse gennem chokoladens verden helt fra hjertet af Cape Town til Danmark. 

Oles Gård

I Oles stand har børnene mulighed for selv at lave deres egen minipizza med udsøgte råvarer på toppen. Der vil være smagsprøver på pizzaerne og flere andre produkter fra gården for både børn og voksne. 

Tang crisps - den nye fredagssnack

Kan tang spises? Ja! Og ikke alene smager det godt, det er også både en bæredygtig og klimavenlig snack. Kom og smag de nye crisps lavet på tang med en lækker dip, og prøv om din viden om tang kan vinde en kurv med gode godter til hele din klasse. 

Vildt blodigt

Det bliver VILDT på alle mulige måder, når vores naturvejleder parterer et råvildt og gør os klogere på anatomi og de udskræinger, vi kender bedst som dyrekøllen og mørbraden. 

Den blå planet

Hvad er der indeni fisken? Det kan du finde ud af, når de veloplagte formidlere fra Den Blå Planet dissekerer fisk. 

Klap en ko og mød en kalv

Klap en ko eller to eller faktisk fire, når Arlas landmænd står klar med deres køer og kalve. De tager de fire mest kendte malkeracer med, og du vil kunne opleve dem blive malket eller være med til at fodre kalvene. Du må også mægtig gerne give en "high five" til landmanden.

 

Istid altid

Hos ISTID kan du opleve, hvordan man kan lave cremet lækker is på bare 60 sekunder. Du kan designe din helt egen is - med lige det du kan li'. Du kan nemlig vælge mellem mange forskellige lækre og sjove ingredienser og få lynfrosset din personlige is på stedet ved hjælp af flydende nitrogren, som er minus 196 grader. Workshoppen koster 25 kr. + gebyr. 

Køb billet her

Kalder alle grønskollinger

Tag med Meyers Madhus ind i det grønne univers og oplev hvor meget grøntsager kan smage af. Du kan kreere dine egne grønne deller og stifte bekendtskab med grøn umami. Kom og oplev hvor fantastisk de sprøde, grønne herligheder smager. 

Smørkøkkenet

Bind smørebåndene og ryst dit egen smør.

Mælkebaren

Kan du shake? Så kom forbi mælkebaren hvor du kan være bartenderen, der shaker lækre milkshakes. I mælkebarens mælkehuse starter vi med at udfordre og udforske smag - og så smøger vi ærmerne op, skruer op for musikken, danser og shaker indtil vi har lækre, naturlige "milkshakes". 

Pop, pop, pop

Sæt dig ved bålet og oplev den magiske forvandling, når et lille majskorn forvandles til den sprødeste popcorn. Eksperimenter med dine helt egne smagsvarianter med forskellige krydderier og skab popcorn ala dig. 

Kom og bag dit eget brød

Findes der noget bedre end nybagt brød? Nej vel? Derfor inviterer Mejnerts Mølle alle børn og barnlige sjæle ind i bageværkstedet. Her har du mulighed for at få hænderne i dejen, ælte og forme dit helt eget brød. Efter brødet er bagt, kan det afhentes og bringes med hjem. Udover bageværkstedet har du også mulighed for at købe mel, brødblandinger og nybagt brød. 

Tag på rest-a-fari

Kom forbi Arla Fondens MADlejr telt - og bliv verdensmester i at bage lækre og sprøde vafler med forskellige madrester. Bliv udfordret, overrasket og endnu klogere på, hvor nemt det er at trylle sine madrester om til lækre retter. 

Madpakkeværkstedet

Kig forbi MADmovers' madpakkeværksted. Her kommer du til at udfordre den traditionelle rugbrødsmad med råvarer, som du allerede kender. 

Hamp 360°

Kan man spise hamp? Kan man bygge med hamp? Kom og besøg Møllerup Products og lær om alle hampens anvendelsesmuligheder. Deltag i workshops hvor vi, i selskab med Tiny Gardens og Convert, smager på hamp og mikrogrønt dyrket på hampemåtter. Vi lover, at du vil blive overrasket. 

Nxø Brewery

NXØ Brewery bruger kefir i deres sodavand - en mælkesyrekultur, der kan give de samme fordele, som man får fra bl.a. A38 eller yoghurt. Kig forbi standen og se, rør, føl og smag hvad vandkefir er, når den fermenterede læskedrik "Vandkefirperler" vises frem. 

Fiskefingre

Kom og vær med til en dag i fiskens tegn. Sammen med Sticks'n'Sushi arbejder du med at lave dine egne makiruller, rense en sild, pille en reje og så skal vi også smage på en smelt. Workshoppen koster 85. kr. + gebyr.

Køb billet her

Analog selfiewall

Snap... som man gjorde det i gamle dage. Tag de vildeste selfies foran den fede selfiewall, hvor lyset og baggrunden er helt perfekt. Du kan vælge imellem sjove skins, ikoner og hashtags for at lave et helt unikt billede med dine venner.